Heeft u, of iemand die u kent, ooit last gehad van hoogte gerelateerde gezondheidsklachten? meld het dan nu bij de Nationale Hoogteziekte DataBase

De Nationale Hoogteziekte DataBase (NHDB)

De werkgroep leden hebben in samenwerking met de NKBV een hoogte gerelateerde gezondheidsklachten database ontwikkeld (NHDB). Het doel van deze database is om door middel van zelfregistratie meer inzicht te krijgen in de klachten die voorkomen op hoogte bij Nederlanders. Het gaat hier om gezondheidsklachten in de ruimste zin van het woord. Het kan gaan over hoogteziekte maar ook over andere problemen die op hoogte zijn ontstaan zoals dubbelzien en bevriezingen (zie lijst met mogelijke gezondheidsklachten). Op dit moment is inzicht in deze problematiek (gezondheidsklachten) er niet.
Door dit inzicht kan er mogelijk gericht aandacht gegeven worden aan de meest voorkomende aandoeningen. De meldingen kunnen via een
beveiligde verbinding worden gedaan door verschillende personen, de reis-/ expeditie leider/lid, reisorganisatie, verzekeringsmaatschappij of particulier. Het maakt niet uit wie de melding doet men kan namelijk invullen wat de relatie van de melder is met het probleem dat gemeld is.

Om uw probleem te melden dient u zich te registreren. Dit is gedaan omdat één persoon meerdere meldingen kan doen. U kunt de melding ook tussentijds opslaan om later verder in te vullen om de melding zo compleet mogelijk te maken.