Han Willems

Stacks Image 696
Han Willems (1947) studeerde medicijnen te Utrecht. Hij specialiseerde zich tot tropenarts en was enige jaren werkzaam in Tanzania. Was zijn verdere carrière actief in de preventieve gezondheidszorg: voorkomen is altijd beter dan genezen! Werkt thans als zelfstandig adviseur op het brede gebied van openbare gezondheidszorg en arbeidsgezondheidkunde. Han is een groot liefhebber van de bergen. Hij loopt nog steeds regelmatig hoog en laag. Verdiepte zich in de problematiek van de hoogtegeneeskunde en merkte dat toeristen, reisleiders en artsen vaak weinig weten over deze aandoeningen. Publiceerde hierover in populaire en medische tijdschriften. Schreef voor toeristen en reisorganisaties het boekje ‘Hoe blijf ik gezond in de hoogte’, dat via deze website besteld kan worden. Verzorgt regelmatig na- en bijscholing aan medici, paramedici en toeristen. In 2006 verscheen van zijn hand het voor (medische) professionals bedoelde boek 'Hoogteziekte', dat tot 2016 elk jaar aan de nieuwe inzichten is aangepast.

Hoogteziekte: theorie en praktijk. Dit boek is geschreven voor artsen en andere deskundigen die het naadje van de kous willen weten.
Doelgroep: artsen en ander (para)medisch geschoolden of geïnteresseerden die behoefte hebben aan praktische informatie én inhoudelijke achtergrondgegevens over het onderwerp hoogteziekte. Omvang ongeveer 245 pagina's, inclusief een zeer uitgebreide actuele literatuurlijst. De laatste versie is uit 2016.


Hoe blijf ik gezond in de hoogte: informatie voor toeristen over hoogteziekte. Dit boekje (168 pagina's op rugzakformaat) is geschreven voor toeristen en reisleiders. Niet in de boekhandel verkrijgbaar. Bij mij voor 13 euro te bestellen. Na betaling ontvangt u het boekje binnen 3 dagen franco thuis. Wie het boekje bestelt krijgt ook de pdf er bij om als e-book te installeren. Deze pdf is enigszins uitgebreider dan het boekje, en bevat ook de allerlaatste nieuwtjes. Het boekje (uit 2004) is echter nog steeds voldoende om je goed op de bergtochten voor te bereiden. Wie alleen de pdf wil hebben betaalt 7,50 euro.